Agar-agar Buah
Bahan:-
20g agar-agar rumpai laut (1 paket)
5 cawan air
1/2 sudu kecil garam
1 cawan gula pasir
1 tin susu sejat (400g)
3 sudu besar tepung kastad
1 tin buah-buahan dalam tin (450g)
Cara:-
1) Basuh agar-agar kering, kemudian rebus bersama 5 cawan air sehingga agar-agar larut, kemudian campurkan garam dan gula pasir.
2) Di dalam bekas lain, campurkan susu sejat bersama tepung kastad hingga sebati, kemudian curah ke dalam periuk yang berisi agar-agar tadi, diikuti dengan 1 tin buah-buahan dalam tin berserta air gula yang sedia ada di dalam tin.
3) Masak sehingga mendidih, kemudian tutup api dan biarkan adunan suam dan curahkan ke dalam bekas. Sejukkan di dalam peti sejuk.
Gambar dari blogger di google
gambar dari google
gambar dari google
No comments:
Post a Comment